Danske OOONO crowdfunder i England som første Skandinaviske startup nogensinde

Efter stor succes i Danmark og Tyskland er trafikalarmproducenten ooono klar til at erobre flere markeder. Equity Crowdfunding skal accelerere indtog på det engelske marked og fremskynde udrulningen af deres produkter i resten af Europa.

Med bestseller status på Amazon og hundredetusindvis af solgte enheder i løbet af det første år på det tyske marked, har ooono bevist, at der er international efterspørgsel på deres trafikalarm. Virksomheden planlægger allerede lanceringer i Italien og Spanien, men tilføjer nu det engelske marked i forlængelse af atypisk investeringsrunde.

”Vores vækst i Tyskland har givet blod på tanden. Ekspansionen til nye markeder kræver likviditet, så vi kan opskalere vores produktion, organisation og marketingaktiviteter. Vi har allerede haft flere forespørgsler fra interesserede investorer i kølvandet på efterårets investering fra Guerilla Capital, men har valgt en anden tilgang til kapitalrejsningen. Med et fællesskabsbaseret produkt er det helt oplagt at give vores nuværende og fremtidige brugere muligheden for at blive medejere af forretningen og dermed blive en større del af rejsen.” udtaler direktør, Christian Walther Øyrabø.

Investerings crowdfunding endnu ikke udbredt i Danmark 

Som det første Skandinaviske startup, har ooono valgt at rejse kapital på platformen Crowdcube, som er blandt markedets største med over en million brugere. Platformen tillader privatpersoner at investere i startups, som ikke er børsnoterede. I alt har Crowdcube faciliteret mere end 800.000 investeringer i startups og rejst kapital for over en milliard pund.

”Det er unikt at crowdfunde i den forstand, at investerings crowdfunding endnu ikke er udbredt i Danmark. Jeg er dog ikke i tvivl om, at vi i fremtiden vil se flere gå i vores fodspor. Det er en enestående mulighed for at komme tættere på sine kunder og få engagerede investorer med på rejsen” fortsætter Christian Walther Øyrabø.

I Danmark arbejder Dansk Crowdfunding Forening på at udbrede investerings crowdfunding. Formand, Michael Eis, bistår ooono som rådgiver i processen.

”ooono er på en super vigtig mission. Dels for at hente kapital til at fortsætte deres væksteventyr, men i høj grad også for at vise andre danske startups, investormiljøjet og beslutningstagerne på Christiansborg, at der findes nye måder at rejse kapital. ooonos investerings crowdfunding kan blive starten på en ændret aktiekultur, som mange efterspørger.” udtaler Michael Eis.

Nuværende brugere og private netværk vil i første omgang få fortrinsret til at investere, mens der kort efter åbnes op for offentligheden. Med en minimumsinvestering på €10 er der mulighed for, at alle kan være med. Målet er at rejse minimum €500.000, men beløbet kan stige til €2.2M, hvis det lykkes at sælge maksimalt 7.4% af selskabet.

Investeringsrunden starter i midten af November og kan følges på crowdcube.com

Invest Aware. Capital at Risk.

Investments of this nature carry risks to your capital, including illiquidity, lack of dividends and dilution. Past performance is not a reliable indicator of future results. Balance risk with a diversified portfolio. Approved as a financial promotion by Crowdcube Capital Limited, which is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (No 650205).