Vækstende startup bag strategisk opkøb: Får adgang til lukrativt marked

Pressemeddelelse

Trafikalarmproducenten ooono køber selskabet, GoPark, som står bag teknologien i flere elektroniske parkeringsskiver, der sælges i ind-og udland. Opkøbet giver adgang til et lukrativt volumenmarked og betyder, at produktsortimentet udvides.

GoPark har siden 2011 udviklet elektroniske parkeringsskiverunder egne brands samt for kunder som Stelton. Siden er det blevet til mere end en halv million solgte enheder gennem aftaler med blandt andet Salling og Coop. Med opkøbet får ooono nye produkter på hylden, som allerede er godkendt af trafikstyrelsen i både Danmark & Tyskland.

”Vi har altid haft ambitioner om at udvide produktsortimentet. Elektroniske parkeringsskiver er en naturlig forlængelse af vores eksisterende forretning, så af strategiske årsager er opkøbet af GoPark vigtigt for vores udvikling.Det betyder, at vi hurtigere end forventet kan udvide sortimentet med produkter, som komplementerer vores trafikalarm.” siger CEO, Christian Walther Øyrabø.

Teamet bag ooono har tidligere arbejdet med netop elektroniske parkeringsskiver og har derfor et indgående kendskab til markedet. Forude venter et gennemgribende redesign af GoParks produkter, som efterfølgende markedsføres og sælges under ooono brandet.

Internationaltfokus og høje ambitioner
Trafikalarmen har det seneste år oplevet stor vækst på det tyske marked, hvilket er medvirkende til opkøbet. Kombinationen af en stor eksisterende kundebase og et indgående kendskab til markedet skal kickstarte salget af elektroniske parkeringsskiver i Tyskland.

“Vi har en klar ambition om at blive den førende producent af elektroniske parkeringsskiver. Der foreligger allerede en klar vision om, hvordan produkterne skal udvikles og markedsføres i ind-og udland. Inden udgangen af 2021 forventer vi at have solgt mere end 200.000 elektroniske parkeringsskiver.” siger Christian Walther Øyrabø.

Flere produkter på vej
I forbindelse med efterårets investering fra Jesper Buch’s, Guerilla Capital, fik ooono ligeledes en færdigudviklet overfaldsalarm ind i sortimentet. Selv med to nye produkter på vej, er der appetit på mere.

”Vi er ikke færdige med at udvikle vores sortiment. Der er ingen tvivl om, at vi går en spændende tid i møde, men vi er hele tiden på udkig efter nye måder at styrke ooono universet.” afslutter Christian Walther Øyrabø, CEO.

Det forventes, at de første ooono parkeringsskiver kommer på markedet i starten af 2021.

Kontakt: Christian Walther Øyrabø, cwo@ooono.dk, +45 40 74 70 93